Friday, April 19, 2024

Frankrike beseiret Spania i Nations League -finalen

Den avgjørende kampen om UEFA Nations League hovedpris ble ventet med stor interesse, spesielt etter at fotball på høyt nivå ble omtalt i begge semifinalene. Første omgang var imidlertid en skuffelse. Det var ingen virkelig farlige øyeblikk de første 45 minuttene, og skudd på mål kunne telles på fingrene på en hånd.

Helt i begynnelsen av møtet i det 6. minutt befant Benzema seg med ballen foran Simon. Men selv om franskmannen hadde scoret, ville målet trolig ikke blitt talt, siden i det øyeblikket ballen ble mottatt, var spissen til det trefargede laget i en åpenbar offside-posisjon. I det 12. minutt åpnet Sarabia godt i sekstenmeteren. Imidlertid slo han ikke særlig hardt og Lloris tok ballen rolig i hendene.

Det ble også et frispark fra Alonso i det 37. minutt, da ballen fløy nær stolpen. Det er kanskje alt som kan noteres før pausen.

Fram til midten av andre halvdel av møtet fortsatte spillet på samme måte. Og så, fra det 64. minutt, skjedde det mest interessante. Først traff Theo Hernandez tverrliggeren med ballen. Og akkurat der, i et kontringsangrep, slo Oyarsabal Upamekano og sendte ballen under høyre stolpe med et nøyaktig skudd.

Men spanjolene var ikke fornøyd lenge. Allerede i det 66. minutt utlignet Benzema poengsummen. Fra linjen i straffefeltet skjøt han inn i det fjerne hjørnet, og Simon var maktesløs til å hjelpe laget sitt. Franskmennene stoppet ikke og angrep Mbappe to ganger farlig. Men i det 68. minutt sendte han ballen litt forbi målet, og fire minutter senere slo han rett mot Simon.

Og likevel var det Mbappé som brakte seieren til det franske landslaget litt senere i det 80. minutt. Han fikk ballen offside, rømte fra en forsvarer og slo dyktig Simon. Denne episoden ble sjekket av VAR, og det ble ikke funnet brudd på reglene av dommerne.

Som et resultat vant Didier Deschamps ‘avdelinger en viljesterk seier for andre gang på rad. La meg minne deg på at de i semifinalen tapte etter første omgang for Belgia 0: 2, men vant deretter kampen 3: 2.

Etter at det portugisiske landslaget, som ble den første vinneren av hovedprisen i Folkeforbundet i 2019, gikk nå pokalen til de regjerende verdensmesterne, franskmennene.